Rzg İklimlendirme olarak; yangın söndürme sistemlerinin söndürme senaryolarının oluşturulması, uygun yangın söndürme sisteminin seçilmesi ve yangına karşı alınması gereken önlemler için danışmanlık hizmetleri, uzman ekibimizle yangın söndürme sistemlerinin tasarım ve projelendirme işlemlerinin yapılması, ürün tedariği ve uygulama hizmetleri vermekteyiz. Mevcut sistemleriniz için devreye alma ve servis hizmetleri ve kontratlı periyodik bakım hizmetleri vermekteyiz.
Kurulumunu yaptığımız yangın söndürme sistemleri, test prosedürleri eksiksiz yapılarak, tüm fonksiyonları çalışır halde son kullanıcıya teslim edilir.
Yangın söndürme sistemleri, binalardaki beklenmedik durumları algılayarak, merkezi olarak çalışan sistemlerdir. Bu cihazlar özellikle ateş, duman gibi durumlara karşı hassas olması ile öne çıkmaktadır. Bir yangın söndürme sistemi, bir yangını hızlı bir şekilde algılamak, bina sakinlerini uyarmak ve kapsamlı bir hasar meydana gelmeden önce yangını söndürmek için birlikte çalışan, mühendislik ürünü bir bileşenler setidir.
Bu sistemler belirli kontrollerden geçerek, kullanıma hazır olduklarını belgeleyen bir onay alırlar. Böylece tehlike anlarında henüz o tehdit gerçekleşmeden kişilerin ve binaların hayatlarını kurtararak önemli bir görev üstlenirler.
Yangın söndürme sistemleri merkezi olarak çalışır. Yani sistemsel olarak bir yere bağlıdırlar. bir yangın söndürme sistemi, yangınları söndürmek veya kontrol etmek için kullanılır ve ısı, duman veya ikisinin bir kombinasyonu ile etkinleştirilir. Duman detektörü adı verilen bir cihaz oda içerisinde sıcaklığın ani artışını ve buna ek olarak gelişen dumanı takip ederek, yangın tehlikesini hisseder. Bazı durumlarda yalnızca dumanın varlığı dahi sistemin aktif olmasını sağlar. Bu sistemler odayı su veya köpük ile müdahale ederek yangını bertaraf eder. Bir yangın söndürme sistemi, yangını söndürmek için su yerine gazlı, kimyasal veya köpüklü yangın söndürme maddeleri kullanabilir.
Davlumbaz Söndürme Sistemleri
Davlumbaz yangın söndürme sistemleri; davlumbazların kullanıldığı alanlarda ortaya çıkan yangınların söndürülmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle davlumbazın en çok tercih edildiği alan olan mutfaklarda; bu tip yangınlara sıklıkla rastlanılmaktadır. Bulunduğu ortamdaki havayı temizleme görevi bulunan davlumbazlar; içerideki havayı mekanın dışına çıkarırlar. Bu yüzden özellikle yağ gibi yanıcı maddeleri bünyelerinde biriktirirler. Davlumbaz Söndürme Sistemi Eğer düzenli olarak temizlemezlerse; yağ gibi yanıcı maddelerin yoğunluğu da günden güne artar ve bu durumda yangın çıkması da muhtemeldir.
Davlumbaz yangın söndürme sistemleri alev ve ısı algılaması ile harekete geçen sistemlerdir. Eğer binada ısı ve alevin ani artışı söz konusu ise sistem bunu yangın olarak algılar ve içerisinde bulunan su püskürtme sistemini çalıştırır. Spreyleme şeklinde çalışan bu sistem ortamdaki ani ısı artışının sona ermesi ile kendisini durdurur. Tüm sistem otomatik olarak çalışır ve kapanır. Bu püskürtme sistemi cihazların üzerinde ve pişirme istasyonunuzun davlumbazının üzerindeki havalandırma sisteminde bulunur.
Köpüklü Söndürme Sistemleri
Köpüklü söndürme sistemleri, genel olarak yanıcı ve sıvı kimyasalların ya da yakıtların söndürülmesinde kullanılmaktadır. Protein bazlı, sentetik bazlı, alkole dayanıklı ve film oluşturucu köpük çeşitleri; kimyasal özelliklere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Otomatik olarak dizayn edilebildiği gibi manuel olarak da oluşturulabilen köpüklü yangın söndürme sistemleri; yanıcı bölgeye anında müdahale ederek yangının büyümesini engellemektedir. Köpüğün genel olarak yaygın bir şekilde kullanıldığı alanlar; Köpüklü sprinkler sistemi, Köpüklü yangın dolapları, Tank söndürme sistemi, Köpüklü monitor sistemi, Köpük jeneratörü gibi alanlar olmaktadır.
Yangın söndürmede itfaiyecilerin kullandığı en etkili silah olan köpük, bulaştığı yerdeki oksijeni keserek, yangının büyümesine ve gelişmesine engel olur. Köpük hem ateşi hem de buharı bastırır ve boğması ile biliniyor. Ayrıca yangının yeniden canlanmasını da önleyebilir. Bu köpürtücü ajan, sudan daha düşük yoğunluğa sahip hava dolu küçük kabarcıklardan oluşur. Köpük ve sudan oluşan konsantre karışım havadan oluşmaktadır. Köpük yangın söndürme sistemleri, depolanan suyun bir boru ağından akarak, yangın yerine ulaşmaktadır. Sistem içerisinde köpürtücü madde sudan farklı bir noktada depolanır. Sistemin harekete geçmesi ile birbirine karışır.
Hidrant Söndürme Sistemleri
Yangın hidrantı, itfaiyenin yangına müdahale esnasında bağlantı yapması için bırakılan ağızlara denir. Yangın esnasında bina dışına belirli aralıklarla yerleştirilen hidrantlarla itfaiye araçlarına su takviyesi yapılır veya direk hortum da bağlanılarak yangına da müdahale edilebilir. Hidrant hatlarının bağlantıları şehir suyu şebekesinden veya büyük işletmelerde yangın pompasından beslenir.Yangın esnasında itfaiye araçlarının kolaylıkla ulaşabileceği ve bağlantı yapabileceği noktalara konulmalıdır.Normal şartlarda korunan binalara uzaklıkları ortalama 5 ile 15 m kadar uzaga yerleştirilir. Yangın hidrantlarının anma çapları 80,100 ve 150 mm olarak mevcuttur.
Hidrant yangın söndürme sistemleri direkt olarak su hattına bağlı olarak çalışır. Yangının çıkması sonrasında boru sistemi itfaiyeciler için aktive edilir. Su, itfaiye aracı formuna boşaltılır ve daha sonra pompalanır ve ateşin üzerine püskürtülür. Sokaklarda gördüğümüz kırmızı yangın musluklarını bu çerçevede değerlendirebiliriz. Dolayısıyla en etkili yangın söndürme sisteminin bu kapsamda hidrant olduğunu söyleyebiliriz. İtfaiyelerin kullanımına sunulan bu suyla yangın söndürme sistemlerinin iş yerleri için özelleştirilmiş, yangın esnasında otomatik devreye giren sistemlerine de hidrant söndürme sistemleri denilmektedir.
.
Davlumbaz yangın söndürme sistemleri; davlumbazların kullanıldığı alanlarda ortaya çıkan yangınların söndürülmesine yardımcı olmaktadır.
Köpüklü söndürme sistemleri, genel olarak yanıcı ve sıvı kimyasalların ya da yakıtların söndürülmesinde kullanılmaktadır.
İtfaiyelerin kullanımına sunulan bu suyla yangın söndürme sistemlerinin iş yerleri için özelleştirilmiş, yangın esnasında otomatik devreye giren sistemlerine de hidrant söndürme sistemleri denilmektedir. Davlumbaz Söndürme Sistemleri
Köpüklü Söndürme Sistemleri
Hidrant Söndürme Sistemleri
E-Posta
info@rzg.com.tr
Telefon
0850 346 0 794
Adres
Merkez: Atatürk Mh. Güner Sk.
Teknik Yapı Metropark B2 Blok
Kat: 26 D: 212 İkitelli
Küçükçekmece / İstanbul
Şube: Esenşehir Mh. Rençber Sk. No: 14/1
RZG Apartmanı Ümraniye / İstanbul