Ofis Klima ve Havalandırma Sistemleri
Ofisler de konaklama alanları gibi sürekli olarak iklimlendirme sistemlerine ihtiyaç duyan mekanlar arasında yer almaktadır. Bu hem çalışanlar hem de orayı ziyaret eden potansiyel müşteriler için oldukça önemlidir. Çünkü hiç kimse sürekli olarak yazın aşırı sıcak, kışın ise sürekli soğuk olan bir yere gelmek istemezler. Kaldı ki sürekli bu ortamda bulunan kişilerin de hastalanması söz konusu olabilir.
Ofisler bir odadan da oluşabilir birden fazla mekândan da. Dolayısıyla iklimlendirme veya klima işlemleri söz konusu olduğunda bu durum göz önünde bulundurulur. Her odada eşit bir hava akışının elde edilmesini sağlayan bir çözüm tasarlamak çok önemlidir. Soğutulacak ya da ısıtılacak odanın şekli, doluluk oranı ve çalışan sayısı düşünülerek bir tasarım yapılması oldukça elzemdir. Bunun yanı sıra hava akışının da doğru bir şekilde hesaplanması gerekmektedir.
Ofis Klima ve Havalandırma Sistemleri
Ofis klima ve havalandırma sistemleri arasında duvar tipi, kaset tipi, kanallı üniteler çözüm olarak sunulmaktadır.
Duvar tipi klimalar ofislerde en fazla kullanılanlar arasında yer almaktadır. Hem uygun maliyeti hem de küçük alanlarda kısa sürede iklimlendirme yapabilmesi özelliği sebebiyle bu tip klimalar tercih edilmektedir. Duvara monte üniteler uzun, ince ve duvarda yüksek bir seviyeye yerleştirilirler. Genel olarak 1 ila 6 kişi arasında çalışanın kullanımına uygundur.
Ofislerde tavana monte edilen ve kaset tipi olarak bilinen iklimlendirme sistemleri ise, altyapısı asma tavan içerisine gizlenerek inşa edilir. Kaset tipi klimalar, dört yönlü hava akışı sağlama avantajına sahiptirler. Böylece dengeli bir hava akışı sağlanır.
Kanallı ünitelerde ise, binanın bir parçası gibi düşünülür ve monte işlemi buna göre yapılır. Eğer kaset tipi klimanız varsa ve onun yerine eklenecekse biraz daha rahat montajlama yapılabilir.
Ofis klima özellikleri neler olmalıdır?
Ofis klimaları odanın ya da odaların her birini eşit şekilde soğutmalı ve ısıtmalıdır. Konforlu bir çalışma ortamı sağlamalıdır. Enerji verimliliği ve nem kontrolü konusunda iyi olmalıdır. Gürültülerinin çalışma ortamını etkilemeyecek düzeyde olması gerekmektedir. Ayrıca hava kalitesinin de son derece iyi olması gerekmektedir.
Ofislerde Kullanılan Klima Modelleri
Ofislerde kullanılan klima tipleri arasında split, VRF, kaset klima, kanallı veya bölmeli sistemler kullanılmaktadır. Bunlar hem enerji verimliliği hem de etkili iklimlendirme sistemleri olması açısından önemlidir.
Ofis Tipi Klima Fiyatları
Ofis tipi klima fiyatları için sağlıklı bilgiyi distribütör firmalardan ya da bayiliklerden alabilirsiniz. Hem ofisinizin büyüklüğü hem de kullanıcı kişi sayısı düşünüldüğünde bu rakam değişkenlik gösterebilir.
Ofis Tipi Klima Kullanım Avantajları
Ofis tipi klima kullanımının avantajları arasında kontrol edilebilirlik başta gelmektedir. Çalışanlar çalışma ortamında rahat olmak için iyi iklimlendirme sistemlerine ihtiyaç duyarlar. Enerji verimliliğinin olması, hava kalitesinin sürekli olarak iyi seviyelerde kalması da diğer avantajları arasında yer alır.
Son Yazılar
- Müze Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Market Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Yemekhane Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Villa Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Showroom Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Laboratuvar Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Havuz Nem Alma Sistemleri Nedir? Fiyatları Ne Kadar?
- Duman Tahliye Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?
- Soğuk Hava Deposu Nedir? Nasıl Çalışır? Fiyatları Ne Kadar?
- Kafe Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Spor Salonu Klima ve Havalandırma Sistemleri
- Taze Hava Ünitesi Nedir? Kurulumu Nasıl Yapılır?
- Split Klima Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
- Rooftop Klima Nedir? Ne İşe Yarar? Kurulumu Nasıl Yapılır?
- Otopark Havalandırma Sistemleri
Etiketler
Arşiv
- Kasım 2023 (2)
- Ekim 2023 (4)
- Ağustos 2023 (4)
- Temmuz 2023 (1)
- Haziran 2023 (1)
- Nisan 2023 (1)
- Mart 2023 (4)
- Şubat 2023 (1)
- Ocak 2023 (1)
- Aralık 2022 (2)
- Eylül 2022 (3)
- Ağustos 2022 (4)
- Temmuz 2022 (3)
- Haziran 2022 (1)
- Mayıs 2022 (5)
- Eylül 2021 (5)
- Eylül 2020 (2)
- Haziran 2020 (3)