VRV Sistemleri

VRV sistemleri, değişken soğutucu hacmi olarak Türkçeleştirilebilir. Verimli ısıtma ve soğutma yapabilmek için değişken soğutucu akışı teknolojisini kullanan bir tür klima sistemi olarak biliniyor.

Temel olarak iki ana parçadan oluşmaktadır. Bunlar kompresör içeren bir dış ünite ile evaporatör ve kondenser içeren bir iç ünite olarak isimlendirilebilir. VRV sistemi, soğutma veya ısıtma yüküne bağlı olarak iç ünitelere giden soğutucu akışkan akışını modüle ederek daha az enerji kullanırken tutarlı bir sıcaklığı korumasını sağlar.

Genel olarak, VRV sistemleri enerji verimliliği, esneklik ve sıcaklık kontrolü açısından bir dizi avantaj sunarak son dönemlerde popüler uygulamalar arasında yer buldu.

VRV Sistemleri Nasıl Çalışır?

VRV sistemlerinde, soğutucu akışkan ısıyı bir konumdan diğerine aktarma söz konusudur. Dış ünitede yer alan motor bölümü soğutucu akışkanı bir boru sistemi aracılığıyla iç ünitelere pompalayan bir kompresörü bünyesinde bulundurur. Soğutucu akışkan, soğutulmakta olan gazın içindeki havadan ısıyı emen evaporatör bobininden geçtiği iç üniteye girer. Bu da soğutucu akışkanın buharlaşmasını ve onu bir sıvıdan gaza dönüştürmesini sağlar.

Soğutucu gaz daha sonra kondenser bobininden geçtiği dış üniteye geri gönderilerek, oluşan ısının dış havaya verilmesini sağlar. Böylece soğutucu hava yeniden yoğunlaşır. Soğutulan sıvı soğutucu için daha sonra döngünün yeniden başladığı iç üniteye geri gönderilir.

Bir VRV sisteminin temel özelliklerinden biri, soğutma veya ısıtma yüküne bağlı olarak iç ünitelere giden soğutucu akışkan akışını modüle etme yeteneğidir.

VRV Sistemleri Kurulumu

VRV sisteminin kurulumu son derece detaylı bir şekilde yapılmalıdır. Kompleks bir yapıya sahip olan VRV iklimlendirmelerin kurulumunda birçok madde göz önüne alınır. Kurulum iki aşamalı yapılır. İlk olarak öncesine bakılır:

Tasarım ve planlama: VRV sisteminden en iyi verimi alabilmek için binanın ihtiyaçlarının belirlenmesi söz konusu olur. Sistemin dikkatli ve hassas bir biçimde hesaplanması, doğru bir tasarıma kavuşması önceliklidir.

Ekipmanların seçimi: Tasarım aşaması sonrasında hangi ekipmanın ve modelin binanın içerisine daha iyi etki edeceğine karar verilir. Bu aynı zamanda malzemenin ve yedek parçanın da kalitesini net bir şekilde belli eder.

Kurulum kısmında ise dış ünitenin montajı, bina içerisine dağıtımı yapacak hatların montajlanması, tüm kurulum işlemleri sonrasında test aşaması ve en sonunda da tam kapasite çalıştırılmaya başlanması işlemleri yer alır.

VRV Sistemi Fiyatları

VRV sistemi fiyatı oldukça değişkendir. Bu noktada marka, model ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hareket edilir.

VRV Sistemi Avantajları

VRV sistemleri birçok avantaja sahiptir. Yüksek verimlilik, esneklik ve konfor bu noktada sayılabilecek başlıca özellikler arasında yer alır.

İlk olarak enerji verimliliği konusundan bahsedebiliriz. Bu noktada düşük maliyet ve karbon emisyon oranının azlığından söz edilebilir. İkinci olarak farklı alanlara özel sıcaklık verebiliyor olması önemlidir. Sessiz bir şekilde çalışması, uzun ömürlü bir yapıya sahip olmaları da diğer avantajları arasında yer alır.

E-Posta

info@rzg.com.tr

Telefon

0850 346 0 794

Adres

Merkez: Atatürk Mh. Güner Sk.
Teknik Yapı Metropark B2 Blok
Kat: 26 D: 212 İkitelli
Küçükçekmece / İstanbul
Şube: Esenşehir Mh. Rençber Sk. No: 14/1
RZG Apartmanı Ümraniye / İstanbul

Bize mesaj gönderin

Sorularınız mı var. Bize mesaj göndererek numaranızı bırakın. Sizi en kısa sürede arayalım.