Klima İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir ?

Klimalar hem kış aylarında ısınma suretiyle kullanılır. Hem de yaz aylarında serinlemek amacıyla tercih edilir. Klimalar amacıyla en çok tercih edilme sebebi yaz aylarında soğutmadır.  Klimalar yaz aylarının resmen bir kurtarıcısıdır. En çok tercih edilme sebebi de soğutmadır. Bu sayede yazın yapılacak işlerin aksamasına engel olunmaz. Daha rahat ve konforlu bir alanda oturmayı yada çalışmayı sağlar. Pek çok iş kolunda ya da evde tercih edilir. Çeşitli markalarla günümüzde çok popüler bir ihtiyaç haline gelmiştir. Markalar arası rekabet de bu sayede artmış ve ürün çeşitliliği genişlemiştir. Klima seçimlerinde fiyat performans oranına dikkat etmek de ihtiyaca göre ürün seçmekte kullanıcılar için fayda sağlayacaktır. Yaz aylarında ve kış aylarında aktif olarak ısıtma soğutma yapmak için kullanılabilir. Yeni nesil klimalar artık enerji tasarrufu da sağlamaktadır. Bu sayede yaz kış aktif şekilde kullanılabilmektedir. Klima tercihlerinde tasarruf açısından AA + özellikli olanlarını tercih etmekte fayda vardır.

Klimaların da başka bütün teknolojik aletler gibi bakıma gereksinimleri bulunmaktadır. Bu sayede performanslarını hiç kaybetmemiş olurlar. Her vakit klimalarınızı aynı performans ile kullanmak isterseniz; klima temizleme içeriğine ilgi etmek gerekir.

Klimalar içerideki havayı içine çekip alarak çalışır. Bu amaçla de içerideki havada tespit edilen tozlar klimanın filtre seksiyonuna yapışır. Bunu temizleyerek klimaları daha verimli duruma getirmek olası olur.

Ev Tipi Klima ve Havalandırma Sistemleri

Merkezi Klima ve Havalandırma Sistemleri

Soğutma (Klima) ve Havalandırma Sistemleri

Klimanın Faydaları Nelerdir?

Klimalar kullanım noktasında son derece yararlıdır. Öncelik ile küresel ısınma ile eş güdümlü mevsimler tesirsini daha çok göstermeye başlamıştır. Artık kış ayları beklenenden daha soğuk, yaz ayları ise beklenenden daha sıcaktır. Bunun önüne geçmek amacıyla de seçenek aygıtlar üretilmiştir.

Yaz aylarının sıcaklığından kurtulmak amacıyla klimalar dehemmiyete girer. Bu amaçla de yaz aylarında klima kullanmak yarar sağlar. Sıcaklık pek çok hastalığı tetikler. Bu amaçla bilhassa hastalıkla boğuşan insanlar, sıcak havalara katiyen dayanamazlar. Onlar amacıyla en iyisi klimalardır. Bu sayede sıcak havaların olumsuz tesirlerinden kurtulma sağlanır.

Klimanın yararları arasında nemin insanlara sağladığı zarardan kurtulma da bulunmaktadır. Aşırı nem insan bedenine zarar verir. Bunun tesirini ortadan kaldırmak amacıyla de klima kullanılır.

Klimanın Zararları Nelerdir?

Klima kullanmak insanlar yönünden son derece tercih edilir. Diğer türlü sıcaklar ile kafaya çıkmak son derece zordur. Fakat klimanın yararları bulunduğu kadar zararları da bulunmaktadır. Klima zararları arasında insan sağlığına tesir eden olumsuz hava oluşturması sayılabilir. Genellikle hijyenikliği yapılmayan klimalar bireylerin sağlığı amacıyla son derece olumsuz tesir yapar. Astım ya da bronşit gibi rahatsızlığı olan insanlar amacıyla rahatsız edicidir. Hem de klimalar havadaki nemi aldığı için  çokça  içerideki havayı kurutur.

Klima Bakımı Neden Önemlidir?

Klima bakımı sağlığınız amacıyla ehemmiyetlidir.

Konforunuzu sağlamanız ve korumanız amacıyla.

Birçok hastalıktan korunmanız amacıyla hayati derecede ehemmiyet taşır.

Klima bakımı, kötü koku, polen ve bakterilerden arınmış temiz bir hava solumanıza yardımcı olur.

Yapılan bakım klimanızın ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Yapılan bakım ummadığınız ve gereksiniminiz bulunduğu bir anda klimanızın dehemmiyet dışı kalmaması amacıyla ehemmiyetlidir.

Yapılan bakım yüksek enerji tasarrufu sağlar.

Klima Bakımında Yapılan Hatalar

Klima bakımı insan sağlığı amacıyla ehemmiyetlidir. Mesela aniden çok bireyin çalıştığı bir bölge düşünün bakteri oluşmuş bir sistem çalıştığında bölgede tespit edilen şahıslar hapşırma ve aynısı durumlarla  şikâyette bulunuyorsa bunun sebebi büyük ihtimalle bölge klimatize edilirken lüzumlu hassasiyetin gösterilmeyişindendir personelinizin hastalanma amacıyla alacağı sıhhat raporu sizin bakıma vereceğiniz bedelin çok çok üstünde size maliyet olarak dönecektir ‘ki bunun aniden fazla kişide oluştuğunu düşünecek olursak bu maliyet daha da yüksektir kalabalık bölgelerde bu tür problemler ile sık sık karşılaşmaktayız.

Maliyeti düşürmek amacıyla oluşturulan hatalılarda mevcuttur bunlara misal verecek olursak bakım kimyasalının internet üstünden alınarak firma içeriğinde tespit edilen teknik personel görevlendirilerek aygıtlara bakım yapılması şeklinde karşımıza çıkmaktadır bu esnada oluşturulan en büyük hatalılardan bazıları şunlardır.

Kimyasalın aşırı kullanılması hatalı ayarlanması neticesi aygıt serpantinlerinde korozyon oluşması ve serpantinlerin korozyona uğrayarak veriminin düşmesi

Kimyasalın yeteri kadar kullanılmaması eksik prosedür neticesinde serpantinlerin yeteri kadar temizlenmemesi neticesi gene aygıt veriminin düşmesi ve düzenin bozukluk yapmasına amacıyla olması

Yanlış kimyasal kullanılması neticesin Alerjik reaksiyonların ortaya gelmesi (kimyasallar iç oram ve dış bölge olarak değişiklik göstermektedir )

Gerekli hallerde aygıtların sökülerek serviste ya da değişik bir yerde bakım yapılması lüzumludur zira aygıt parçalarına ayrılarak yapılması gereken haller bulunmaktadır ’ki bunu’ da konusu ile alakalı eksper teknik elemanlar yapabilir.

Bakım yalnızca aygıtın iç ve dış ünitesinin kimyasalla yıkanması demek değildir prosedür aygıtın elektrik ve mekanik aksamı yanı sıra sistemde dolaşan gaz miktarının da ölçümlenmesi gerekir.

Klima bakımı ve hijyenikliği konusu ile alakalı bir liste hazırladık. Bu listede klima bakımı nasıl yapılmalı? klima bakımı yapılırken nelere ilgi edilmeli? gibi konularda bulgular verdik

Bakım sırasında prosedürleri şu şekilde sıralayabiliriz

İç ve dış ünite kapakları kapalı olup olmadığı.

Vibrasyon olup olmadığı denetimi.

bakır boru tesisatı izolasyon denetimi.

Yerleşimle alakalı bir mesele var mı bağlantı noktaları denetimi.

Cihaz çevresinde hava sirkülasyonunu engel olan hal olup olmadığı denetimi.

Dış ünite fan pervaneleri ile alakalı mesele olup olamadığı balans ve kirlilik hali denetimi.

İç ünite fan pervanesi balans ve kirlilik denetimi.

Kablo bağlantıları yanma gevşeme çıkma ve iletkenlik özelliğini yitirme denetimi.

Giriş voltajları uygunluk denetimi.

Dış ünite bakım kimyasalı ile yıkanması.

Kimyasalla yıkandıktan sonra durulanması.

Çalışma gaz basınç seviyesinin denetim edilmesi.

Gaz kaçak denetimi yapılması (bağlantı noktalarında yağlanma denetimi yapılması )

İç ünite panjur ve aksesuarları denetimi.

Kapaklar kapalı flaplar çalışma denetimi.

Cihazların üfleme denetimi.

İç ünite filtre hijyenikliği gerekiyorsa yenilenmesi normal şartlarda aygıtın var bulunduğu yere göre 7-15 günlük periyotlarla aygıt

filtrelerinin şayet olasıysa ılık basınçlı su ile ya da basınçlı hava ile temizlenmesi.

Çalışan aygıt kanallı ise ve sistemde elyaf hepa ya da torba filtre bulunuyorsa çalıştığı bölge bağlı olarak filtrelerin 4 ila 6 aylık periyotlarda değiştirilmesi.

İç ünite bakım solüsyonu ile yıkanması.

İç ünite bakım solüsyonu ile yıkandıktan sonra durulanması.

Kumandaların iç üniteyi denetim edip etmediğinin denetimi.

İç ünite enerji besleme denetimi yapılması aygıtların çalıştırılması.

İç ünitelerde vibrasyon denetimi yapılması.

iç ünite bağlantıları drenaj ve izolasyon denetiminin yapılması.

iç ünitelerde hava sirkülasyonuna engel olan hal denetiminin yapılması.

iç ünitelerin ısıtmada ve soğutmada çalıştırılması.

Sistemler arası boru bağlantılarında izelasyon denetimi yapılması.

Boru kelepçe denetimi yapılması.

Askı kolları ve bağlantıları denetim edilmesi.

Gerekli haller de aygıtlardan bilgisayarlı kayıt alınması.

Drenaj ve su giderleri denetim edilmesi.

Sistemin sıhhatli çalışmasını engel olan hal olup olmadığının denetimi.

Hava kanalı damperlerinin toplayıcı ve dağıtıcı menfezlerin ayar ve denetimi.

Bize Ulaşın

Projeleriniz ve servis talepleriniz için mesajınızı bırakın. En kısa sürede yanıtlayacağız.